UV Dövme Rehberi – Bilmeniz Gereken Her Şey

Sol omzunda minimal uv dovme modelleri olan bir kadin.

Ultraviyole dövmeler, görünmez dövmeler veya karanlıkta parlayan dövmeler, son zamanlarda geleneksel mürekkebe canlı bir dönüş yapmanın bir yolu olarak ortaya çıktı. Sadece siyah ışık altında parlayan bu dövme modeli çoğu kişi tarafından sürekli parladığı düşünülüyor. Eğer görünür bir dövmenizle daha fazla havalı görünmek istiyorsanız bu UV dövme modeli tam size göre. Peki UV Dövme Nedir? İşte tüm detaylar!

Ultraviyole Dövme Nedir?

Kediden gezegen ve gezegenin etrafinda uv isini ile çember olan bir kol dovmesi.

UV dövme veya karanlıkta parlayan dövmeler, gün ışığında görülmesi zor olan floresan ve canlı renklerle yapılır. Bu dövmeler ışıklar kapatıldığında parlama yapmazlar. Dövmenin yaydığı UVA ışınları nedeniyle parlayan reaksiyonu tetiklemek için siyah ışığa ihtiyaç duyarlar. Bu dövmelerin uygulamaları geleneksel dövmelerden farklıdır ve sanatçı tarafında uzmanlık gerektirir. UV dövmede kullanılan mürekkebin normal ışıkta fark edilmemesi ve kolayca karışmaması nedeniyle sanatçı dövmeyi yaparken dikkatli bir şekilde dövmeye odaklanmalıdır.

UV Dövme Zararlı Mı?

Iksir seklinde UV dovme modeli.

Daha önceki zamanlarda dövme sanatçıları UV dövmeleri için fosforla birlikte geleneksel pigmentli mürekkep çözeltilerini birlikte kullanıyorlardı. Fosfor kanserojen ve cilt rahatsızlıklarına neden olduğu için vücuda zararlı olarak kabul edildi. Ancak bu tür uygulamalar günümüzde kullanılmıyor. Artık dövme sanatçıları, UV ışığına tepki veren ve karanlıkta parlama etkisi yaratan dövme mürekkebi kullanıyorlar. Bu mürekkep geleneksel dövme mürekkebi ile aynı derecede zararlıdır. UV dövmesi yaptıracaksanız mutlaka dövme mürekkebinin içeriğini sormayı unutmayın!

UV Dövme Mürekkebi Hemen Solar Mı?

Gunesli bulut ve simsek UV dovmesi.

Ultraviyole dövmeler, geleneksel dövmeler kadar uzun süre dayanır. Diğer geleneksel dövmelere benzer şekilde, karanlıkta parlayan dövmeler de zamanla yavaş yavaş solabilirler. Doğru bakım taktikleri uygulayarak dövmenizi uzun süre koruyabilirsiniz. Dövmenin dayanıklılığının, dövme mürekkebi seçimine bağlı olduğunu unutmayın!

Eğer UV dövmenizin üstüne yeni bir dövme yaptırmaya karar verdiyseniz, üstte uygulayacağınız rengin mat görüneceğini ve karanlıkta parlama özelliklerinin de artık çalışmayacağını unutmamak önemlidir.

UV Dövme Bakımı Nasıl Yapılır?

İki el ve elin arasinde kelebek olan bir uv dovme modeli.

UV dövme için dövme bakım sonrası önlemler geleneksel dövme bakımları ile birbirlerine oldukça benzerler. Dövmeyi herhangi bir koku ve su içermeyen sabun kullanarak temizlemek ve ardından ince bir tabaka dövme sonrası bakım merhemi uygulamak en iyisidir. Herhangi bir enfeksiyon durumunda, mutlaka tıbbi yardım alın. Dövmenizin iyileşme süreci tamamen bittiğinde güneşin zararlı ışınlarından korunmak için mutlaka güneş kremi sürün!

İlginizi çekebilir: Kartal Dövmesi Modelleri Ve Anlamları

UV Dövme Sildirme

Ayak bileginde cicek UV dovmesi olan kadin.

Geleneksel dövmeler silinebildiği gibi UV dövmeleri de silinebilir. Lazerle dövme silme, UV mürekkebini, geleneksel dövmelerde kullanılan mürekkebi parçaladığı aynı şekilde parçalayacaktır. Lazerle dövme sildirme yapmadan önce dövme sildirme yapacağınız yere lazerin başarı oranının ne olduğunu ve kalitesi hakkında bilgi almayı unutmayın!

UV Dövmeleri Gün Işığında Görünür Mü?

El seklinde UV dovmesi.

UV dövmeleri genellikle gün ışığında görünmez oldukları için dövme sanatı konusunda daha incelikli ve gizli olan insanlara hitap eder. Ancak UV dövmelerinde bulunan bu görünmezlik varsayımı bir dereceye kadar doğrudur. Neon mürekkep tamamen görünmez değil, şeffaf bir haldedir. Kıvamı ve içeriği nedeniyle dövme iyileşene kadar ilk birkaç ay ciltte görünebilir. Dövme tamamen iyileştikten sonra çıplak gözle görünmez hale gelecektir. İyileşme süresinde dövme çizgileri çoğunlukla kaybolacak ve doğrudan bir UV ışık kaynağı altında görmedikçe dövmeniz parlamayacaktır.

UV Dövme Fiyat

UV ışıklı yilan dovmesi.

UV dövme fiyatları normal geleneksel dövmelerden daha pahalıdır. Ancak dövme maliyetinin dövme boyutu, tasarımı, rengi, dövme işleminin süresi gibi faktörlere bağlı olduğunu unutmamak gerekir. UV dövme mürekkebi geleneksel dövme mürekkeplerine göre çok daha zor bir kullanıma sahiptir. Bu nedenle de geleneksel dövmelere göre daha uzun sürer. Dövme sanatçıları dövme ücreti alırken saatlik olarak ödeme aldığı için UV dövme fiyatı geleneksele göre daha pahalıdır.

UV Dövme Modelleri

 

Karanlıkta parlayan dövmeler veya UV dövme yapmak oldukça eğlencelidir. Eğer yeni bir dövme yaptırmaya karar verdiyseniz kesinlikle şans vermelisiniz. Hem görünüş olarak hem model olarak geleneksel dövmelerden oldukça farklı olan UV dövmeler kendilerini özel hissettirmek isteyenler için harika bir tercihtir. UV dövmesi yaptırmakla ilgili daha fazla bilgi edinmek veya bir randevu ayarlamak için Tattoo Markt sanatçılarıyla iletişime geçin!

İlginizi çekebilir: Küçük Dövmeler Ve Küçük Dövme Anlamları (7 Öneri)

Paylaş:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
  • Henüz yorum yok.
  • Bir yorum ekle
    Hemen İncele

    İlgili İçerikler