Küçük Dövmeler Ve Küçük Dövme Anlamları (7 Öneri)

Bileginde kalp dovmesi olan bir kadin.

Küçük dövmeler dövme koleksiyonuna eklenmesi gereken en kolay ve en güzel dövme çeşitlerinden biridir. Bileğinize gizlenmiş minik bir kalp, dirseğinizin arkasında bir yazı dövmesi veya yüzünüzde bir gözyaşı dövmesi gibi küçük dövmelerden oluşan bir dövme koleksiyonu 2022’nin en yeni dövme trendlerinden. Küçük dövme yaptırmadan önce küçük dövme hakkında tüm bilmeniz gerekenler!

Küçük Dövmeler Hangi Bölgeye Yapılır?

Elinde dolma kalem dovmesi olan bir kadin.

Küçük bir dövme diğer dövme modellerine göre vücudunuzun herhangi bir yerine yapılabilir. Eğer dövme yaptıracağınız yeri tam olarak karar veremiyorsanız dövmenizi gün ışığında en güzel ve en gösterişli gösterecek bir yeri tercih edebilirsiniz. Küçük dövme modelleri için en mükemmel seçimler ayak bilekleridir. Aynı zamanda kaburgalar, parmaklar ve köprücük kemikleri de yaptıracağınız dövmeyi çok farklı bir zariflikte gösterecektir.

Küçük Dövme Ne Kadar Sürer?

Kolunda dag dovmesi olan bir kadin.

Küçük dövmeler boyutu nedeniyle çok kısa sürer. Bu durum sanatçınıza ve yaptıracağınız dövme modeline göre değişiklik gösterebilir. Bu tarz dövme modelleri genellikle 1 saatten daha az bir sürede tamamlanır.

Küçük Dövme Anlamları

Hilal Dövmesi

Hilal dövmesi doğurganlığı ve anneliği temsil eder. Ancak bu anlamından başka birçok anlamı da vardır. Örneğin, bir hilal dövmesi yaratıcılık ve büyümeyi temsil edebilir. Birçok insan, hayattaki yeni bir aşamayı tasvir etmek için hilal dövmesini tercih eder. Hayatta yeni bir sayfa açıyorsanız, hilal dövmesi onu temsil etmenin harika bir yoludur.

Hilal dövmesi ile ilgili en iyi şey ister ince bir çizgi ile dövme yapın, ister simsiyah yapın, ister rengarenk bir dövme yapın bu dövme modelinde seçenekleriniz neredeyse sonsuz diyebiliriz. Hilal dövmesi ince ve zarif olduğu için boyun, parmaklar, bilekler, ayak bilekleri ve vücudun diğer kısımlarında harika görünürler.

Güneş Dövmesi

Güneşli günler bizi anında mutlu eder. Güneşi olumlu titreşimlerle ilişkilendiririz ve bu görüntüyle dövme tam olarak bunu temsil eder. Güneş dövmesi, ışığı ve gerçeği sembolize eder. Örneğin, hayattaki zorlukların üstesinden geldikten sonra ışığa, huzura ve gerçeğe ulaştığınızı göstermek için güneş dövmesi yaptırmayı tercih edebilirsiniz.

Güneş dövmesi ayrıca yeniden doğuşu, yeni bir başlangıcı, yeni şafağı temsil eder. İster yeni bir başlangıç ​​yapıyor olun, ister zor zamanlarda size yardımcı olan birine borç ödemek için yaptırıyor olun, güneş dövmesi bunun için en doğru seçimdir.

Küçük dövmeler vücudun farklı yerlerine çok yakışıyor, bu yüzden birçok seçeneğiniz var. Güneş dövmenizin daha keskin olmasını istiyorsanız, güneş ışınlarını vurgulamaktan çekinmeyin!

İlginizi çekebilir: Kelebek Dövmesi Modelleri ve Anlamları

Dalga Dövmesi

Dalga dövmesi ruhu, bilinçaltını ve duyguyu tasvir eder. İster ince bir çizgi ister daha ayrıntılı bir dövme olsun, dalga aynı zamanda doğayı, ilkel durumu, fanteziyi ve hayalleri sembolize eder. Dalga ayrıca bağımsızlığı, isyanı ve sevgiyi temsil edebilir.

Okyanus dalgaları muhteşem ve aynı zamanda çok güçlüdür, bu nedenle dövmeniz gücü temsil edebilir. Ayrıca, dalgaların estetik çekiciliğini ve muhteşem zarafetini inkar etmek neredeyse imkansızdır. Bu dövmeyi tercih eden kişiler genellikle kolayca kapatabileceği veya gizleyebileceği yerlere yaptırırlar.

Noktalı Virgül Dövmesi

Noktalı virgül dövmeleri küçük ve ağırbaşlı bir görünüme sahiptirler. Noktalı virgül dövmesi, sert, esnek ve ikna edici ruhunuzu temsil eder.

Noktalı virgül dövmeleri ayrıca intiharı çevreleyen damgalamayı değiştirmek için kullanılır. Bu tür görüntüler intihar, bağımlılık, depresyon ve diğer akıl sağlığı sorunlarına karşı dayanışma göstermek için kullanılır. Birçoğu, bir kelebek görüntüsü oluşturmak için noktalı virgülün yanına küçük kanatlar ekler.

İster zihinsel bir sağlık hastalığının üstesinden geliyor olun, ister hayatta başka zorluklarla karşılaşmış olun, ne kadar güçlü ve dayanıklı olduğunuzu göstermek için noktalı virgül dövmesi yaptırmak isteyebilirsiniz. Noktalı virgül dövmesi, bu sorunlarla mücadele eden tanıdığınız birine destek göstermenin de iyi bir yoludur.

Sonsuzluk Dövmesi

Sonsuzluk sembolünü her yerde görmenizin bir nedeni var. Bunun nedeni zamansızlığı, hiç bitmeyen döngüyü ve sonsuzluğu sembolize ediyor olması. Sonsuzluk dövmesiyle ilgili en iyi şey, bir dövme sanatçısının dövme modelini kullanıcıya özgü sembolizmle yapabilmesidir.

Örneğin, sonsuzluk dövmeniz sevdiğiniz birinin doğum tarihini veya kaybettiğiniz birinin ölüm tarihini içerebilir. Sonsuzluk sembolü, çiçekler, tüyler ve yakışacağını düşündüğünüz diğer sembollerle birlikte güzel bir görüntü oluşturabilir.

Kedi Dövmesi

Kedi severlerin en çok tercih ettiği küçük dövmelerden biri kedi dövmeleridir. Kedilere olan sevginizi bir adım öteye taşımak için bir kedi dövmesi yaptırabilirsiniz. Kedi dövmesi şans, gizem, ölümden sonraki yaşam ve zarafeti sembolize eder. Kedi dövmesi modeli ayrıca eller, ay, çiçekler gibi diğer sembollerle güzel bir görünüm oluşturabilir.

Yin Yang Dövmesi

Çin felsefesinde Yin Yang sembolü dualite kavramını temsil eder. Bu sembol dengeli bir yaşam arzulayan kişiler için idealdir. Yin ve Yang sembolü, birbirine zıt görünen zıt güçlerin birbirine bağımlı olabileceğini gösterir. Başka bir deyişle, bir kuvvet diğerini tamamlar. Örnek olarak gece ve gündüzü alalım. Tamamen farklılar, ama aynı zamanda bir arada var olmaya devam ediyorlar. Gündüz olmadan bir gecemiz olamaz ve bunun tersi de geçerlidir ve bu durumda birbirleriyle bir arada yaşarlar.

Yin ve yang dövmesi, her ışıkta karanlığı ve karanlıkta biraz ışık gösterir. Onları hayatta tutan dengedir. Bazı dövme severler bu dövme modeli için klasik siyah beyaz bir daire tercih ederken, bazıları Yin ve Yang’ı göstermek için koi balıklarını tercih ederler.

Günümüzde oldukça popüler olan küçük dövme modellerimizi sizlerle paylaştık. Sizde dövme yaptırmak istiyor ama kime ve nerede yaptıracağınıza karar veremiyorsanız Tattoo Markt yanınızda. Hemen Tattoo Markt’ın güvenilir dövme sanatçılarıyla iletişime geçebilir aklına takılan her soruyu sorabilirsiniz!

Okumak isteyebilirsiniz: İç Dudak Dövmesi Trendi Hakkında Tüm İpuçları

Paylaş:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
  • Merve Sezgi
    21/01/2022 de 23:42

    Küçük dövmeleri çok seviyorum ve yaptırmayı düşünüyorum. Öneriler harika sonsuzluk dövmesine bayıldım

  • SAMED
    21/01/2022 de 23:46

    küçük dövme konusunda arama yapıyordum teşekkürler 🙂

Bir yorum ekle
Hemen İncele

İlgili İçerikler