İç Dudak Dövmesi Trendi Hakkında Tüm İpuçları

Dudaginin icinde dead yazisi dovmesi olan biri.

Son zamanların en popüler dövme modellerinden biri olan iç dudak dövmesi ünlülerin iç dudaklarına dövme yaptırması ve kolay gizlenebilir olması nedeniyle oldukça ilgi görmeye başladı. Sizde kendinize bir iç dudak dövmesi yaptırmak istiyorsanız ağzınıza iç dudak dövmesi yaptırmadan önce bilmeniz gereken tüm ipuçları burada!

Dudak Dövmesi Nedir?

Dudaginin icinde yes daddy yazisi dovmesi olan biri.

Dudak dövmesi, küçük dövme iğneleri ile dudaklarınıza veya dudak içinize yapılan dövme çeşididir. Dudaklarınızın içine veya dışına dövme yaptırmadan önce her iki bölgenin de ağrılı olabileceğini ve enfeksiyona yatkın olabileceğini unutmayın.

Dudak Dövmesi Yaptırmanın Zararları

Dudaginin icinde insert here yazisi dovmesi olan biri.

Dövmelerin popülaritesine rağmen, hala göz önünde bulundurulması gereken riskler ve yan etkiler vardır. Bu özellikle her zaman oldukça hassas olan dudak bölgesi için geçerlidir. Dudak dövmesi yaptırmadan önce aşağıdaki riskleri göz önünde bulundurun:

Şişme: Dövme iğneleri cildinizde mikro yaralanmalar oluşturur. Cildinizin bu tür yaralanmalara tepki olarak şişmesi doğaldır. Bu şişme birkaç gün içinde hafifler. Soğuk paketler şişliği hafifletmeye yardımcı olabilir.

Enfeksiyonlar: Dudak bölgesinde bir dövme sonrası enfeksiyon birkaç nedenden dolayı ortaya çıkabilir. Bu nedenle dövme sanatçınızın sterilize edilmiş ekipman ve iğneler kullandığından emin olmanız önemlidir. Ayrıca ağız gargarası kullanmak da dahil olmak üzere bakım sonrası talimatlarınızı izlemelisiniz. Dudaklar tükürük, yiyecek ve içeceklerle temas ettiğinden enfeksiyon riskinizi de artırabilir. İç dudak dövmeleri, ağız içindeki nem ve bakteri nedeniyle bu bakımdan en hassas olan dövme bölgesidir.

Yara izi: Bir dudak dövmesi düzgün bir şekilde iyileşmediğinde yara izi kalabilir. Alerjik reaksiyonlar ve dövme sonrası enfeksiyonlar, bölgede yara dokusu geliştirme riskinizi de artırabilir.

Alerjik Reaksiyonlar: Cilt alerjisi veya hassasiyet geçmişiniz varsa, alerjenik mürekkebi kullanmak için dövme sanatçınızla önceden konuşmayı unutmayın. Alerjik reaksiyon belirtileri kaşıntı, kızarıklık ve kurdeşen içerebilir.

Kan Yoluyla Bulaşan Hastalıklar: Sterilize iğnelerin kullanılmaması, hepatit B, hepatit C ve HIV gibi kan yoluyla bulaşan hastalıkların bulaşmasına neden olabilir.

Dövmelerden kaynaklanan tüm yan etkilerden yalnızca %0,02’nin şiddetlidir. Yine de, güvende kalabilmeniz için bu riskleri önceden nasıl önleyeceğinizi bilmek önemlidir.

Dudak Dövmesi Yaptırmanın Artıları

Dudaginin icinde fuck off yazisi dovmesi olan biri.

Dövmeler hakkında bilginiz varsa veya daha önce dövme yaptırdıysanız, dövme yaptırmanın zorluklarını bilirsiniz. Bir iç dudak dövmesi yaptırmakla ilgileniyorsanız ve olası dezavantajların farkındaysanız size birkaç artı yönünü anlattık.

Kendini İfade Etmeyi Sağlar

Dövmeler yakın zamana kadar oldukça tartışmalıydı, bu da dövmeli olduğunuz taktirde bazı kurumsal alanlarda iş bulamayacağınız anlamına geliyor. Dövmeler artık daha kabul edilebilir olsa da, özellikle bazı şarkı sözleri veya potansiyel olarak rahatsız edici metinler söz konusu olduğunda, dövmeler her zaman uygun bulunmaz.

Dudakların altına yapılan dövme, bulunmasının daha zor olduğu anlamına gelir. Bunu akılda tutarak, bazı potansiyel olarak kaba veya rahatsız edici kelimeler veya herhangi biri tarafından kabul edilmeyen semboller için daha kabul edilebilir bir yerdir.

Herkesin kendini ifade etme şekli vardır ve dudak altı dövmesi bu yollardan biri olabilir. Bu şekilde, dövmenizi görmekten rahatsız olan birine hakaret edip etmediğiniz veya gücendirdiğiniz konusunda endişelenmenize gerek kalmaz, aynı zamanda kendinizi istediğiniz şekilde ifade etmenin ince ve şık bir yolunu bulursunuz.

Kalıcı Değillerdir

İç dudak dövmeleri kalıcı değildir ve zamanla solabilir. Ağzımızın oluştuğu deri hassas olmasına rağmen kendini çok çabuk onarır. Ek olarak, ağzımızın içinde bulunan tükürük, dövme yaralarının çabuk iyileşmesini ve bir süre sonra solmasını sağlar.

İç dudak dövmeleri deneyimli ve yetenekli bir sanatçı tarafından boyandıysa, birkaç yıla kadar sürebilir ancak çoğu durumda bir yıldan fazla sürmez. Bazı durumlarda iç dudak dövmesi birkaç ay bile kalıcı olmaz.

Kolayca Gizlenebilirler

Pek çok kişi dövmeleri nedeniyle işyerinde kendilerini rahatsız hisseder ve bu nedenle, bir iç dudak dövmesi seçmek, dövmeyi normalde fark edilebilecek bir yerden gizlemenin harika bir yoludur. İnsanların dövmenizi görebilmeleri için ağzınızı açmaları ve iç dudağınızı ortaya çıkarmaları gerekir ve sadece yargılayıcı olmaları için onlara göstermeniz veya dövmenizi bildirmeniz gerekmez.

Trendi Yakalamanıza İzin Verirler

Çoğu ünlü dövme tasarımlarıyla hava atıyor ve tıpkı Miley gibi bazıları iç dudak dövmelerini Instagram hesaplarında sergiledi. Ünlülerin iç dudak dövmesi paylaşımı ile birçok insan iç dudak dövmeleri yaptırma konusunda etkilenmişlerdir. Dudak dövmesi yaptırarak trendleri yakalayabilirsiniz.

Okumak isteyebilirsiniz: İlgi Çekici El Dövmeleri Önerisi

İç Dudak Dövmelerinizi Yapacak Dövme Sanatçısı Nasıl Seçilir?

Dovme murekkebi ayarlayan bir dovme sanatcisi.

Kalıcı makyaj için doğru dövme sanatçısı bulmak, yan etkileri en aza indirmenin en önemli olayıdır. İdeal olarak, prosedürü lisanslı bir sanatçı ile bir stüdyoda yaptırmak isteyeceksiniz.

Dövme sanatçısının dövmeler için kullanılan mürekkepleri ve uygun temizleme dezenfeksiyon uygulamalarını kullandığından emin olun.  Ayrıca bazı dövme sanatçılarının dudak bölgesini dövme konusunda diğerlerinden daha deneyimli olabileceğini akılda tutmak da önemlidir.

İç Dudak Dövmesi Acıtır Mı?

Dudaginin icinde shit yazisi dovmesi olan biri.

Dudak derisi oldukça ince bir deriye sahiptir ve dudakta birçok sinir ucu vardır. Bu nedenle randevunuzu almadan önce dövmenin acısını göz önünde bulundurmak önemlidir. Dudak dövmeleri, dövme yaptıracak en acı verici alanlardan biri olarak kabul edilir, ayrıca tüm dövme yapım süreci boyunca dudağı dışa dönük bir şekilde hareketsiz tutmanız gerektiğini unutmayın!

Dudak Dövmesi Modelleri

İç Dudak Dövmesi Hazırlama ve Bakım Sonrası

Dudaginin icinde bos yazisi dovmesi olan biri.

Komplikasyon riskini en aza indirmeye ve bölgenin iyileşmesine yardımcı olmak için dudaklarınıza dövme yaptırmadan önce ve sonra yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Dövme sanatçınız büyük olasılıkla dövmeyi yaptırdıktan sonra antibakteriyel ağız gargarası kullanmaya devam etmenizi önerecektir. Ayrıca önünüzdeki birkaç gün boyunca ne yediğiniz veya içtiğiniz konusunda dikkatli olmanızı isteyeceksiniz. Baharatlı yemekler, asitli yiyecekler ve sıcak içecekler gibi bazı yiyecekler özellikle tahriş edici olabilir.

Son olarak, henüz iç dudak dövmelerinin sizin için ideal olup olmadığından emin değilseniz, ancak denemek istiyorsanız iç dudak dövmesini kesinlikle denemelisiniz. Yaptıracağınız dövme görünmemesi ve çok fazla kalıcı olmaması nedeniyle dövme yaptırmak için en uygun bölgelerdendir. Eğer yaptırdığınız dövmeyi beğenmezseniz, kimse görmez ve birkaç yıl sonra kaybolup gider!

İlginizi çekebilir: En Etkileyici Göğüs Dövmesi Modelleri (+18)

Paylaş:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
  • Henüz yorum yok.
  • Bir yorum ekle
    Hemen İncele

    İlgili İçerikler