İlgi Çekici El Dövmeleri Önerisi

Elinin uzerinde life is beautiful yazisi yazan ve parmaklarinda relax dovmesi yazan adam.

Ömür boyu sizinle olacak bir dövme yaptırmak fikri çoğu kişiye çok delice gelse de el dövmeleri bu alandaki popüleritesini arttırmaya devam ediyor. El bölgesine dövme yaptırmak diğer vücut bölgelerine göre kemik yapılarına sahip ve pürüzlü yüzey olması nedeniyle bir tık daha zordur.  Tüm bu zorluklarına rağmen vücudunuzda dövme yaptıracağınız en güzel bölgelerdendir. İşte Tattoo Markt’tan sizin için ilgi çekici el dövmeleri önerisi!

El Dövmeleri Nedir?

Elinin ustunde kirmizi gul dovmesi ve parmaklarinda harf dovmesi bulunan adam.

Siyah veya renkli dövme mürekkeple el bölgesine yapılan dövmelere el dövmeleri denir. Yaptırmak istediğiniz el dövmeleri modelleri oldukça göze çarpacak bir yerde bulunacağından dövme yaptırmadan önce acele etmemeniz gerektiğini unutmayın.  Dövme bölgesi olarak el dövmeleri tasarımları oldukça çeşitlilik gösterirler. Ayrıca, dövmenizin dikkat çekmesi için en uygun bir dövme bölgelerinden biridir.

El Dövmeleri Acıtır Mı?

Ele ejderha dovmesi yapan bir dovme sanatcisi.

Eller kemikli olduğundan ve ince bir deri tabakasıyla kaplandığından dövme yaptırırken oldukça acı veren dövme bölgelerindendir.  Eller ayrıca ağrı algımızı kontrol eden yüksek konsantrasyonda duyu sinirlerine de ev sahipliği yapar. Bu duyusal sinirler, ince deri ve deri altındaki az miktarda yağ ile birleştiğinde daha acı verici bir dövme deneyimi yaşamanızı sağlar. El dövme sırasında acı çekmeniz garanti gibi görünse de acınızı azaltabilecek bazı faktörler vardır.

El Dövmesi Boyutu

Yaptırmak istediğiniz dövme modelinin boyutu acınızın kısa sürmesini sağlayabilir. El dövmeleri oldukça acı verici bir deneyim olduğundan genelde dövme yaptıracak olan kişiler el dövmelerinde minimal dövme modelleri tercih ederler. Sizde “Ben acı çekmeye asla dayanamam!” diyorsanız mutlaka minimal dövme modellerini incelemelisiniz. Minimal dövme modeli yapmak acınızı yarıya indirecektir.

El Dövmesinin Konumu

Dövme boyutundan daha çok ağrı azaltıcı bir şey varsa o da dövme konumudur. El dövmelerinin en acı verici kısmı parmak kısmıdır. Yaptıracağınız dövme modeli parmaklara ne kadar yakınsa, o kadar fazla acı hissedersiniz. Elinizi parmaklara doğru yaklaştığınızda duyu sinirleri giderek artar ve ağrı hissini yoğunlaştırır. Bu nedenle parmaklarınıza yakın yerler yerine elinizin ortalarına doğru bir dövme yaptırarak acı hissinizi daha çok azaltabilirsiniz.

El Dövmesi Süresi

Dövme işlemi sırasında hissedeceğiniz acının miktarını azaltan bir diğer faktör de zamandır. El dövmeleri genellikle çok büyük değildir ellere dövme yapmak zor olduğu için başka yerlere yerleştirilmiş benzer boyuttaki tasarımlardan daha uzun sürer. El dövmeleri diğer bölgelerdeki dövmelerden daha fazla hassasiyet ve revizyon gerektirdiğini unutmayın.

El Dövmeleri Bakım Önerileri

Elinin tum ustunu kaplayan yazi dovmesi olan bir adam.

Çoğu dövmede olduğu gibi el dövmesinde de dövme yaptırdığınız bölgeyi temiz tutmak ve fazla kurumasını önlemeniz gerekir. Bu nedenle ellerinizi devamlı nemlendirmeli ve herhangi bir sorunla karşılaşmamak için ellerinizi temiz tutmalısınız. El dövmeleri güneşle direkt temas ettiği için dövmenizi korumak için güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Ek olarak el dövmeniz iyileştikten sonra dövmenize tekrar rötuş yaptırmanız gerekebilir. Dövme sanatçıları genellikle el dövmelerini ücretsiz olarak rötuşlamazlar ve özellikle el dövmelerinde erken aşınma veya solma için herhangi bir sorumluluk almazlar. Aslında,  el dövmenizin en iyi şekilde görünmesi için ilk yıl içinde birkaç kez rötuş yapılması gerekebilir. Bu rötuş yaptırma sıklığı dövmenin ne kadar iyi iyileştiğine, dövme tasarımının aşınmaya veya çeşitli etmenlere maruz kalmasına bağlıdır. El dövmenizin ömrünüz boyunca güzelliğini korumasını istiyorsanız yılda birkaç rötuş yaptırmayı düşünebilirsiniz. Bu nedenle dövme bakımı rutininize rötuş için bütçe ayırmayı unutmayın!

Okumak isteyebilirsiniz: Dövme Bakımı Nasıl Yapılır? (Dövme Kremi Önerisi)

El Dövmeleri Modelleri

El dövmeleri sonsuz dövme modelleri fikirlerine sahiptir. Bazı dövme severler geleneksel, eski tarz tasarımları tercih eder. Diğerleri ise noktalar veya dalgalar gibi hareket üzerinde efektler oluşturan akışkan veya minimal dövmeleri seçer. Bu tür dövmeler çok sanatsaldır ve ellere manevi bir temas katar.

Yan El Dövmesi

Eğer elinizin tamamını kapatmaya hazır değilseniz yan el dövmesi tam size göre! Yan el dövmeniz için en zarif ve güzel konumlardan biridir. Ayrıca bu konuma yaptıracağınız dövme zamanla aşınabileceğinden çok fazla ayrıntı içeren dövme modellerinden kaçınmaya dikkat edin.

Bilezik El Dövmesi

Bilezik el dövmeleri nereye giderseniz gidin hep yanınızda bir mücevher takıyormuş gibi hissettirecektir. Hassas ve karmaşık tasarımlar için en mükemmel dövme bölgelerinden biri olan bilezik dövmeleri son dönemlerde oldukça popülerdir.

Eklem El Dövmesi

İster özel bir yüzük parmağı dövmesi, ister parmak eklemlerinde küçük bir dövme veya elin tamamını kapsayan daha büyük bir parça elinizin eklem kısmına yapabileceğiniz dövme tasarımları seçenekleriniz sonsuzdur. Her ekleminizi bir tuval olarak kullanabileceğinizi unutmayın!

Avuç İçi El Dövmesi

Avucunuzun içine bir dövme yaptırmadan önce bilinmesi gereken bazı ciddi hususlar vardır, bu yüzden çok ani bir hevesle karar vermemelisiniz. Bu bölgedeki deri, diğer herhangi bir yerden daha hızlı yenilenir, bu durumda yaptırdığınız dövmenin elinizin diğer bölümlerine göre çok daha kısa bir süre içinde solacağı anlamına gelir. Bu nedenle, bir avuç içi el dövmesi istiyorsanız yaptıracağınız tasarımın durumunu korumak için gereken rötuş seanslarına hazır olun.

El Dövmesi Önerileri

Yüz ve boyun bölgesinden sonra eller dövme için en görünür ikinci yerdir. Bu durum, bir dövme sanatçısı seçiminize daha çok önem vermeniz anlamına gelir. Seçtiğiniz dövme sanatçısı ellere nasıl dövme yapılacağı konusunda çok fazla deneyime, güvene ve bilgiye sahip olmalıdırlar. Nasıl dövme sanatçısı bulacağınızı bilemiyorsanız Tattoo Markt’ın ana sayfasından bütçenize ve kendinize en iyi dövme sanatçısını bulabilirsiniz!

İlginizi çekebilir: En Etkileyici Göğüs Dövmesi Modelleri (+18)

Paylaş:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
  • Hakan Keskin
    11/12/2021 de 21:10

    El dövmeleri hakkında bilgilendirici bir içerik teşekkürler

Bir yorum ekle
Hemen İncele

İlgili İçerikler