Yeni Nesil Dövme Sanatı: Vegan Dövme Modelleri

Sirtinda yazi dovmesi olan bir kadin.
Son birkaç yılda, vegan dövme modelleri tüm dünyada oldukça fenomen haline geldi. Veganlığı bir yaşam biçimine dönüştüren kişiler hayat tarzlarını değiştirerek yaşamaya başladı. Son dönemlerde popüler hale gelmeye başlayan bu akım dövme sanatında vegan dövme modellerini ortaya çıkarttı!

Vegan Dövme Modelleri İle Geleneksel Dövmeler Arasındaki Fark

Kolunda yoga yapan kadin dovmesi. Adından da anlaşılacağı gibi, vegan dövmeler dövme deneyiminin herhangi bir bölümünde yer alan hayvansal ürünlere sahip değildir. Geleneksel dövmelerdeki mürekkep, gliserin gibi hayvansal elementlere sahiptir. Çoğunlukla stabilizatör olarak kullanılan gliserin hayvansal bir yağdır. Ayrıca, bazı siyah mürekkeplerde pigmentasyon şeklinde bulunabilen kemik kömürü vardır. Ancak asıl sorun, dövme işleminde kullanılan ekipman ve bakım ürünlerinden ve genellikle koyun yününden elde edilen madde olan lanolin ile yapılan şablon kağıtlarından kaynaklanmaktadır. Dövme stüdyosu tarafından sağlanan birçok önerilen bakım ürünü ve hatta tek kullanımlık tıraş bıçağı da vegan değildir çünkü tıraş bıçağı şeritlerinde ve bakım sabunlarında hayvansal kaynaklı gliserin bulunabilir. İyi haber şu ki, uygun fiyatlı ve kolay erişilebilir birçok vegan dostu alternatif var! Vegan dövme stüdyoları söz konusu olduğunda, tamamen aynı malzeme ve aynı prosedürlere sahipsiniz. Vegan tattoo stüdyolarının geleneksel dövme stüdyodan tek farkı kullanılan ürünlerde doğrudan hayvanlara acı çektiren maddeler içermemesidir. Tüm bileşikleri bitki bazlıdır.

Vegan Dövme Mürekkebi Daha Mı Güvenli?

Tum vucudu renkli dovme modelleri ile dolu bir adam. Vegan dövme mürekkeplerinin geleneksel dövme mürekkeplerinden daha güvenli olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte bu durumla ilgili tartışmalar devam etmekte. Bazı insanlar vegan mürekkebin daha iyi olduğunu ve dövmenin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olacağını iddia ediyor. Ancak bu iddialar bilim tarafından desteklenmiş değil. Vegan tattoo mürekkeplerin güvenli olduğunu ve cildinize normal bir dövmeden daha fazla zarar vermeyeceğini akılda tutmak önemlidir. Kanserojen kimyasallar veya buna benzer bir bileşen içermiyorlar.

Vegan Dövme Bakımı

Kolundaki dovmeye dovme kremi suren bir kadin. Vegan dövme bakımının geleneksel dövme bakımı ile bir farkı yoktur. Vegan tattoo yaptırdıktan sonra, dövme iyileşene kadar bölgeyi bir süre temizlemeniz ve nemlendirmeniz gerekir. Neyse ki, bunu yapmak için hangi ürünleri kullandığınız üzerinde tam kontrole sahipsiniz. Bakım yapacağınız ürünleri seçerken içeriğini mutlaka kontrol edin. Bazı dövme bakım ürünleri lanolin ve balmumu içerebilir.

Vegan Dövme Mürekkebi Hemen Solar Mı?

Kucaginda turuncu uzun kulakli manga karakteri olan adam. Dövmeniz vegan olsun veya olmasın, vücudunuzda ömür boyu kalabilir. Bazen yaptırılan dövmeler dövmenin mürekkebi, bulunduğu konum gibi nedenlerden dolayı bir süre sonra solma etkisi gösterebilir. Doğru bakım taktikleri uygulayarak dövmenizi uzun süre koruyabilirsiniz. Bu durumda mükemmel bir bitki bazlı güneş kremi işe yarayabilir. Vegan dövme mürekkebi, hayvansal ürün bazlı mürekkeplere kıyasla hızlı bir şekilde solma yapmaz. Dövmenin dayanıklılığının, dövme mürekkebi seçimine bağlı olduğunu unutmayın! Vegan tattoo yaptırmadan önce dövme stüdyonuzla aklınızdaki soruları sormak önemlidir. Dövme stüdyonuzun tamamen vegan ürünler kullandığından emin olun. Vegan bir yaşam biçimine sahipseniz ve dövme yaptırmak istiyorsanız vegan dövme modelleri tam size göre! İlginizi çekebilir: UV Dövme Rehberi – Bilmeniz Gereken Her Şey

Paylaş:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
  • Henüz yorum yok.
  • Bir yorum ekle
    Hemen İncele

    İlgili İçerikler