En İyi El Üstü Dövme Modelleri

eli dovme ile kaplı bir kadın

Her insan zaman zaman dövme yaptırmak isteyebilir ya da dövme yaptırmayı aklından geçirebilir. Bazıları bunu hemen hayata geçirir fakat bazıları ise ne yaptıracağına karar veremediği için dövme yaptırmayı erteler. Eğer siz de  dövme yaptırmak istiyor fakat ne dövme yaptırıcağınıza karar veremiyorsanız,sizler için en iyi el üstü dövme modellerini sizlere sunuyoruz.

El Üstü Dövme Nedir?

parmak üstünde kücük dovmeler

El üstü dövme kişinin elinin üstüne istediği model dövmeyi seçip yaptırmasına denir. Kişi istediği,hoşuna gittiği ya da kendisi için bir anlam ifade eden görseli ya da yazıyı seçer ve bu dövmeyi yaptırır. El dövmeleri birçok farklı varyasyonda yaptırılabilir. Direkt elinizin üstünü kaplatabileceğiniz gibi aynı zamanda parmaklarınızın üstüne küçük semboller de yaptırabilirsiniz. Ele yaptırılan dövmelerin özellikle son dönemde çok popüler olduğunu söyleyebiliriz. Görsel olarak ise daha iddialı durduğu ise reddedilemez bir gerçektir. Bazı insanlar dövmelerini sürekli görmedikleri bölgelerine yaptırmayı tercih eder. Bazı insanlar ise bunun tam tersi yaptırdıkları dövmeyi her gün görmek isterler. Özellikle kişi için yaptırdığı dövmenin bir anlamı var ise,dövmeyi yaptırdığı bölgenin görünür olmasını isteyecektir.

İlginizi çekebilir:Küçük Dövmeler Ve Küçük Dövme Anlamları (7 Öneri)

El Dövmesi Acıtır Mı?

Öncelikle her dövmenin canınızı acıtacağını söylemek isteriz. Fakat dövme acısının çokluğu ve azlığı dövmeyi yaptırmayı seçtiğiniz bölgeden bölgeye değişiklik gösterir. Herkes çevresinden en az bir kişiden o bölge çok acır oraya dövme  yaptırma ya da o bölge hiç acımaz gibi sözler duymuştur. Bu sözler bazı insanları dövme yaptırdıkları istedikleri bölgeden vazgeçirmiş bile olabilir. Daha doğru bir bilgi verecek olursak, dövmenin en çok acı verdiği bölgeler en az yağ bulunan ve sinir ucunun çok bulunduğu bölgelerdir. Ayrıca ince bir cilde sahipseniz ve kemikleriniz belirginse bu bölgeler de çok acıyacaktır. El dövmesi için konuşacak olursak,ele yapılan dövmenin de elinizin hangi kısmına yaptırdığınıza göre acıma seviyesi farklılık gösterecektir. Eller ve parmaklar dövme için tercih edilen bölgelerdendir. Fakat bu bölgelerin deri dokusu altında da kemik bulunduğu için elinize ya da parmağınıza dövme yaptırırken acı hissedebilirsiniz. Bu bölgelerde  çok fazla sinir ucu bulunmaktadır. Örneğin en çok acı avuç içi el bölgesinde hissedilir.

El Dövmesi Kalıcı Olur Mu?

el ustune yapılan dovme modelleri

El bölgesine dövme yaptırmak,dövmeciler tarafından çok fazla tavsiye edildiği söylenemez. Bunun nedenleri ise el bölgesine yaptırılan dövmenin tutmama,renginin solması ya da atma gibi sonuçları olabilmesidir. El bölgesi yapı olarak kuru ve sert olduğu için diğer bölgelere göre daha çabuk kurumaktadır. Aynı zamanda el bölgesi gün içinde sürekli kullandığımız ve sıcak ya da soğuk havalara teması kolay bir bölge olduğu için daha çabuk kuruduğunu söyleyebiliriz.Fakat eline dövme yaptıran insan sayısının da hiç az olmadığını belirtmek isteriz. Eğer siz yine de  elinize dövme yaptırmak istiyorsanız öncelikle bu etkenleri göz önüne almalısınız. Daha sonra ise elinizi olduğu kadar nemli tutmaya ve gerekli el bakımları yapmaya dikkat etmelisiniz. Sabah ve akşam  15-30 dakikalık  bakım yapmalısınız.Elinizin yeterince nemli kalmasına dikkat etmelisiniz. Tüm bu şartlar sağlandığı taktirde yaptırdığınız dövme tutmadıysa, rötuş yaptırarak ilk yaptırdığınız dövme görüntüsüne tekrardan sahip olabilirsiniz.

El Üstü Dövme Bakımı ve Korunması

erkek el dovmesi

Dövmenin yapıldığı ilk günki görünümünün sürmesi için sadece iyi bir dövmecinin yapması yeterli değildir. Dövme sonrası yapılan bakım, dövmenin renginin canlı ve parlak durmasını sağlar. Dövme bakımı,dövmeyi yaptırdıktan hemen sonra başlar.

  1. İlk olarak dikkat etmeniz gereken şey ellerinizi temiz tutmanızdır. Dövmeye temas edeceğiniz için steril olmalısınız. Bakım kremleri kullanmaya özen gösterin. Bu sayede dövmeniz daha kısa sürede iyileşecektir. Krem kullanımını abartmamaya özen gösterin.
  2. Dövmeyi yaptırdığınız bölgenin güneşle temasının olmamasına özen gösterin. Güneşle uzun süre temas eden dövmelerin renginin solduğu gözlemlenmiştir.
  3. Kış dönemi dövme yaptırılması, güneşten korumanız için iyi bir seçim olacaktır.

İlginizi çekebilir:Dövme Bakımı Nasıl Yapılır? (Dövme Kremi Önerisi)

Dövme Yaptırılmadan  Önce Nelere Dikkat Edilmedilir?

el ustu kaplama dovme olan bir erkek

Sizde uzun zamandır düşündüğünüz ve istediğiniz dövmeyi artık yaptırmak istediğinize karar verdiyseniz,dövme yaptırmadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğiyle ilgili birkaç bilgi vererek sizi hazırlamak isteriz.

  1. Dövme yaptırdıktan sonraki 3 gün boyunca,dövmeyi yaptırdığınız alanın su ile temas etmemesi gerektiğini belirtmeliyiz. Bu yüzden dövme yaptırmadan önce gerekli bakımlarınızı yapmalısınız.
  2. Yaptırmak istediğiniz dövmeyi önceden düşünün. Sonra pişman olmanızı istemeyiz.
  3.  Randevu gününüz geldiğinde, stüdyoya sizi iyi hissettiren biriyle gidin.
  4. İşlemi yaptırmaya gideceğiniz gün enerjinizin yüksek olmasına ve karnınızın tok olmasına dikkat edin. Uykusuz ve yorgunsanız randevunuzu erteleyin. Vücut direncinizin düşmesi daha çok hissetmenize neden olacaktır.

Paylaş:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
  • Mert
    11/03/2022 de 13:16

    Çok açıklayıcı bir içerik olmuş. Teşekkürler

  • Semih Altıner
    11/03/2022 de 13:31

    El üstü dövme yaptırmayı düşünüyodum. Kafamda bazı sorular vardı. Sorularıma cevap buldum güzel içerik teşekkürler

Bir yorum ekle
Hemen İncele

İlgili İçerikler