Smiley Piercing Yaptırmak İçin 3 Neden!

Agzinda smiley piercing olan piercingini gosteren bir kadin.

Smiley piercing, piercing dünyasında son yılların en trendlerinden biri olmayı başardı. Farkedilmesi son derece zor olan bu piercing modeli en çok tercih edilen modellerden. Piercing yaptırmak istiyor ama karar veremiyorsanız işte size smiley piercing yaptırmak için 3 neden!

Smiley Piercing Nedir?

Ağzında smiley piercing olan bir kadın.

Dilinizi ön dişlerinizin üst kısmına, diş etlerinizle dudağınızın arasına yapıştırdığınız kısma yapılan piercing modelidir. Dilinizle, diş etlerinizi dudağınıza bağlayan ince bir deri şeridi hissedersiniz bu deri şeride frenulum denir ve smiley piercingin o bölgenin delinmesi ile meydana gelir. Görülmesi zor olan bu piercing modeli sadece gülerken gözüktüğü için smiley piercing ismini almıştır.

İlginizi çekebilir: Burun Piercing Çeşitleri Hakkında Her Şey!

Smiley Piercing Yaptırmak İçin Nedenler

Ağzında smiley piercing olan kiremit rengi rujlu dilini gösteren bir kadın.

1. İnanılmaz Güzel Görünüyor

Smiley piercingi yaptırmanın en önemli nedeni inanılmaz derecede güzel görünmeleridir. Diş etlerinin hemen önüne ve dudakların arkasına yerleştirildikleri için piercingi takan kişi gülene kadar görünmezler; bu olay piercingi daha da güzelleştirir. Smiley piercing modellerinde diğer piercing türlerine göre daha fazla aksesuar çeşidi olması nedeniyle çok tercih ediliyor.

2. Gizlemek Daha Kolaydır

Smiley piercinglerinin diğer piercinglere göre en büyük avantajlarından biri de saklanmasının çok daha kolay olmasıdır. Piercing günümüzde oldukça popüler olmasına rağmen, birçok farklı kurumda hala kabul edilemez konumdadır. İş görüşmelerinde ve hatta başka kurumlara kabullerde bile çoğu zaman piercing takan kişilere iş verilmez. Diğer piercing modelleri diğer insanlar tarafından açıkça görülebilirken, smiley piercinginizi kapatmak için endişelenmenize gerek kalmaz. Bu piercing modeli herkes tarafından açıkça görülmediği için insanların ilk etapta tercih etmesi oldukça normaldir.

3. Çok Daha Az Ağrı

Smiley piercing, yaptırabileceğiniz en az acı veren piercinglerden biridir. İnanılmaz derecede acı verici gibi görünse de, üst dudağınızın frenulumunu delme nedeniyle ağrısızdır. Ağrının daha az olmasının en büyük nedeni frenulumun boyutudur. Frenulum inanılmaz derecede incedir ve delici hızlı bir hareketle gerçekleşir, bu nedenle en çok hissedeceğiniz hafif bir acıdır.

Piercing Bakım Kuralları

Ağzında smiley piercing olan bir kadın.

Smiley piercinginin iyileşme süreci çok zor değil. En büyük zorluk, ağzınızı temiz tutmak ve piercing aksesuarınıza takılmaktan kaçınmak olacaktır. İşte iyileşme sürecinde size yardımcı olacak bazı ipuçları.

Ağzınızı tuzlu su veya deniz tuzu ile günde 2 – 3 kez çalkalayın. Oral piercing sonrası bakım için özel olarak yapılmış, satın alabileceğiniz durulama ürünleri vardır. Ayrıca iyileşme boyunca uygun ağız hijyenini sağladığınızdan emin olmanız gerekir.

Yemek yerken dikkatli olun. Smiley piercinginin konumu, yemek yeme konusunda biraz öğrenme zamanı oluşturabilir. Piercinginizi takmak veya tahriş etmek istemezsiniz, ancak ilk takıların şişmeye yetecek kadar büyük olması gerektiğinden, piercinginize alabilecek darbelere karşı korumak zor olabilir. İlk birkaç gün, yeni takılara alışana kadar yumuşak veya sıvı yiyecekler tercih edebilirsiniz.

Piercing aksesuarlarınızla oynamamaya çalışın. İyileşme sürecinde olan aksesuarınıza asla dokunmamalısınız. Aksesuarı çok fazla hareket ettirmek, piercinginizin kapanmasına neden olabilir ve elleriniz zararlı bakterileri barındırabileceğinden mikrop kapabilirsiniz. Ayrıca piercing aksesuarınızla dilinizle de oynamamaya dikkat etmelisiniz.

Öpüşmek yok. Öpüşeceğiniz zaman karşınızdaki kişinin tükürüğünde zararlı bakteri bulunabilmesi nedeniyle piercinginiz mikrop kapabilir. Bu iyileşme süreci için iyi bir durum değildir. Piercinginiz tamamen iyileşene kadar Fransız öpüşünden kaçınmalısınız. İyileşene kadar nazik öpüşmeleri tercih edebilirsiniz.

Smiley Piercing İyileşme Süreci

Ağzında smiley piercing olan bir kadın.

İyileşme için 4 – 12 hafta geçirmeyi bekleyebilirsiniz. Ağız oldukça hızlı iyileşir, ancak aynı zamanda tonlarca bakteriye de ev sahipliği yapar, bu nedenle iyileşme sürenizi hızlandırmanın yolu piercing sonrası doğru bakım teknikleri uygulamaktır.

Smiley Piercing Modelleri

Sizi gülümseten insanlara gizli bir sürprizi ortaya çıkarma fikrini seviyorsanız, smiley piercingi sizin için en harika seçeneklerden biri. Daha fazla gülmek istiyorsan en yakın piercing stüdyosundan kendine en güzel smiley piercingi yaptırabilirsin!

Okumak isteyebilirsiniz: Kulak Piercing Rehberi (Tüm Merak Edilenler)

Paylaş:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
  • Henüz yorum yok.
  • Bir yorum ekle
    Hemen İncele

    İlgili İçerikler