Dövme Bulanıklığı Nedir? 5 Adımda Dövme Bulanıklığına Engel Olmak

dovme-solmasi-dovme-bulanikligi

 

Dövme yaptırma kararsızlığını tetikleyen dövme bulanıklığı dövme yaptıranları hayal kırıklığına uğratıyor. Dövmenizin bulanıklaşmadan uzun süre iyi görünmesini sağlayan çeşitli yolları vardır. Dövme bulanıklığının ne olduğunu ve dövme bulanıklığına engel olmak isteyenler için tüm bilinmeyenleri detaylıca anlattık!

Dövme Bulanıklığı Nedir?

Dövme bulanıklığı, dövme sanatçısının dövme makinesini yanlış veya verimsiz bir şekilde kullandığı için parçaların bulanık, lekeli veya kaçmış gibi görünmesidir. Dövme bulanıklığı ilk olarak dövme yaptırdıktan sonraki birkaç ay ile yıllar arasında görülür. Bulanıklaşma olasılığını artırabilecek çok sayıda faktör olsa da, bulanık dövmelerin %90’ından deneyimsizlik sorumludur.

Dövme Bulanıklığının Nedenleri

·         Ağır Eller  veya  Yanlış Açı

kotu-dovmeci

Dövme bulanıklığının başlıca nedeni mürekkebin cildin çok derinlerine itilmesidir. Kaba bir sanatçı, mürekkebi çok fazla basınç kullanarak uygulayabilir, bu da mürekkebin istenmeyen dokuya emilmesine ve komşu alanlara yayılmasına neden olur.  Bir sanatçı dövmeyi yeterince derine uygulamaz ve dövme mürekkebi cildin üst katmanlarına uygulanırsa, mürekkepler dövme yapılan alana sızabilir. Kısaca deneyimsiz bir sanatçı makineyi yanlış açıyla uygulayarak mürekkebin dokuya sızmasına ve bir bulanıklaşma oluşmasına neden olabilir. Bulanıklaşma siyah mürekkepte renkli mürekkebe göre daha sık görülür.

·         İnce Deri

ince-deriye-dovme

Dövme bulanıklaşmasının oldukça yayın görülen ve kontrol etmesi daha zor olan yaygın bir nedeni cildin özellikle ince olduğu vücut bölgelerine bir tasarım uygulandığında ortaya çıkar. Bunun nedeni, vücudun bu kısımlarının deri altında daha az dokuya sahip olmasıdır. Bu da iğnenin amaçlanandan daha derine girme ve bir bulanıklaşmaya neden olma olasılığını artırır.  Ayakların üst kısımları, eller, bilek ve ayak bilekleri, ayak parmakları veya parmak dövmeleri özellikle bu tür bulanıklaşmalara karşı hassastır. Deneyimli sanatçıların bir bulanıklaşma yaratma olasılığı daha düşüktür ancak yetenekli sanatçılar bile ince deri bölgeleriyle zor bir şekilde mücadele ederler.

·         Deriyi Fazla Germe

deriyi-germe

Dövme sanatçıları, dövme yapılırken istenilen tasarımın doğru orantılı olması için genellikle müşterinin cildini gererler. Cilt gerilmesi biraz kaba bir şekilde gerçekleştirilse bu kabalık iğnenin garip açılarla girmesine ve dövme yapılacak yerin çevresindeki dokuya mürekkep enjekte etmesine bununla birlikte bulanıklaşmasına yol açabilir. Deneyimli sanatçıların çoğu, bir kişinin cildinin ne kadar esnekliğe sahip olduğunu ve bir dövmeyi bulanıklaştırmaya yol açmadan uygulamak için düzgün bir germe stilini bilirler.

5 Adımda Dövme Bulanıklığına Engel Ol!

1.      Dövme Yerini Doğru Seçin dovme-yapılacak-yerler

Bazı uzman dövme sanatçıları, ayak üstü veya kol içi gibi daha ince bir cilde dövme yaptırmanın dövme bulanıklaşması şansını artırabileceğini söylüyor. Bu bölgeler aynı zamanda dövme yaptırmak için en acı verici bölgeler arasındalardır. Kadınların ciltleri daha ince olma eğiliminde olduğu için bulanıklaşma yaşama olasılığı erkeklerden daha fazladır. Bu nedenle kadınlar, bacaklar gibi derilerinin en kalın olduğu yerlerde dövmeyi tercih edebilirler.

2.      Doğru Sanatçıyı Seçin

 

Tüm dövme sanatçıları dövme yaparken bu hatayı yapsa da, daha fazla beceri ve deneyime sahip bir dövme sanatçısı seçmek bulanıklaşma riskini azaltır. Dövme yaptırmadan önce, sanatçınızın lisanslı olduğundan ve dövme stüdyosunun temiz ve bakımlı göründüğünden emin olun.

3.      Cildinizle Uğraşmayın

dovme-kasimak

Dövme yaptırdıktan sonra cildi germekten, çekmekten kaçınmaya dikkat edin. Yeni yapılan dövme iyileşmeye çalışırken hassas cilt dokusunu ağırlaştırdığı için bulanıklaşmayı tetikleyebilir. Cildin fazla çalıştırılması, mürekkebin istemeden diğer cilt katmanlarına dağılmasına neden olabilir ve bu da bulanıklaşma görünümü verir. Bu yüzden dövme tamamen iyileşene kadar ani bükülmeler veya çekmeler yapmamaya özen gösterin.

4.      Yoğun Güneş Işığından Kaçının

gunesin-dovmeye-etkisi

Yeni yaralanmış cildi doğrudan güneş ışığına yerleştirmek, dokunun tahriş olmasına ve kararmasına dövme bulanıklığının olmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle doğrudan güneşe çıkarsanız yaralı cilt bölgesine daima SPF30 güneş kremi uygulamalısınız. Eğer güneş kreminiz yoksa dövmenizin üzerini giysi veya dövmenizin üstünü kapatacak herhangi bir şeyle örtebilirsiniz.

5.      Bakım Yapın

dovme-bakimi

Dövme yapılan bölgenin kurumamasına dikkat edilmedilir. Kuru olan cilt dövme yapan bölgeyi gereceğinden dövme bulanıklığına yol açabilir. Bunu önlemek için nemlendirici kremler tercih edebilirsiniz.

Dövme Bulanıklığını Nasıl Düzeltirim?

1.      Makyajla Kapatın

Dövme bulanıklığını hızlı bir şekilde düzeltmek istiyorsanız, biraz makyaj ve kapatıcı ile örtmek sizi doğru sonuca götürecektir. Bunun dışında makyajla uğraşmak istemezseniz dövmenizin tamamını kıyafetle de kapatabilirsiniz.

2.      Üzerine Yeni Bir Dövme Yaptırın

Bu düzeltme için, çok yetenekli bir dövme sanatçısına gidebilirsiniz. Eğer dövme bulanıklığı önceki dövme sanatçınızın hatasıysa ücretsiz bir şekilde dövmenizi düzeltmeyi önerebilir. Bu yüzden herhangi bir sorunla karşılaştığınızda önce dövme sanatçınıza sormanızda yarar var.

3.      Lazer Yaptırın

Mevcut dövmenizin başka bir tasarımla kapanmasıyla ilgilenmiyorsanız, lazerle çıkarma en iyi seçeneklerinizden biridir. Bu sürecin dövme yaptırmaktan bile daha acı verici olabileceğini unutmayın. Dövme bulanıklığı tamamen ortadan kalkmadan önce birkaç seans da sürebilir.

Sonuç olarak dövme bulanıklığı oldukça yaygın görülen bir hatadır. Umarım, bu yazıda önerilen düzeltmeler ve önleyici tedbirler ile bu hayal kırıklığı yaşatan durumun önüne geçmeyi başarabilirsiniz. Sizde dövme bulanıklığı yüzünden dövme yaptırma kararsızlığı içindeyseniz Tattoo Markt sanatçılarıyla iletişime geçerek bütün sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Hemen başlayın!

 

Paylaş:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
  • İbrahim
    28/12/2020 de 22:37

    Çok bilgilendirici bir içerik olmuş. Kafamda sorular vardı. Bu yazınız sayesinde giderdim. Çok teşekkürler

  • Ayşenur
    28/12/2020 de 22:37

    Çok bilgilendirici bir içerik olmuş. Dövme bulanıklığından çok korkuyordum. Tüm fikrim değişti. Teşekkürler 🙂

    • İbrahim
      28/12/2020 de 22:45

      Çok da korkulacak bir şey yok Ayşenur hanım. Fikrinizin değişmesine sevindim. İyi dövmeli günler 😀

  • Kadir Can
    28/12/2020 de 22:41

    Dövme solması ve dövme bulanıklığının çözümü için çok güzel ve ayrıntılı bir icerik hazırlamışsınız. Teşekkürler

  • Ferhat
    11/06/2022 de 07:20

    Kapama alti karanlik buyuk dovme var desenllin rengini acabilirmiyiz tam syah degil sagol

Bir yorum ekle
Hemen İncele

İlgili İçerikler