Dövme Acı Haritası – Ağlayacağınız 5 Bölge

 

Dövmeler, dünyada oldukça popüler bir yere sahiptir. 2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre, 18-29 yaş arasındaki insanların %38’i en az 1 dövmeye sahip. Günümüzde ise %50’yi geçmiş durumda. Dövme yaptırmanın popüler olduğu bu dönemde en popüler sorulardan biri de “Dövme yaptırmak acıtıyor mu?”. Bu sorunun cevabı dövmeyi vücudunuzun hangi bölgesine yaptığınıza göre değişecektir. Tattoo Markt olarak sizin için dövme acı haritası oluşturduk. Detaylar yazımızda!

En Can Acıtan Dövmeler (Video) :

 

Dövme Acı Haritası Nedir?

Stresinizi hafifletmenize ve zihinsel olarak bir sonraki dövmenize hazırlanmanıza yardımcı olabilecek bir şey, dövme acı haritasına bakmaktır. Dövme acı haritası, bir kişinin hissettiği fiziksel ağrı düzeyini değerlendiren ve cildin belirli bölgelerinin diğerlerine göre ne kadar acı verici dövme yapılacağını detaylandıran grafiklerdir.

Daha Az Ağrılı Bir Dövme Seansına Hazırlanın

Küçük dövmeler veya minimal tasarımlı dövmelerin tamamlanması yaklaşık olarak 20-30 dakika sürer. Bazı dövmeler boyutuna bağlı olarak bundan daha uzun veya daha kısa sürebilir. Büyük tasarımlar veya kol dövmesi haricinde, tüm seans boyunca uzanmanız veya hareketsizce oturmanız gerekecek. Bu uzun ve zorlu süreçle başa çıkmak için önceden kendinizi hazırlamak isteyebilirsiniz. Randevunuzdan önceki gece yeterince uyuduğunuzdan ve dinlendiğinizden emin olun. Aç karnına dövme salonuna gitmeyin. Ayın bu döneminde her şey daha hassas ve hassas olduğundan, regl dönemindeyken dövme yaptırmaktan kaçının. Sarhoşken veya akşamdan kalmayken dövme yaptırmayın. Alkol kanınızı inceltir ve kanamaya ve morarmaya neden olabilir. Bunların dışında dövme sanatçınızdan nefesinizi tutabilmek için arada ara vermesini isteyebilirsiniz.

Ağlayacağınız 5 Bölge

dövme-yaparken-neresi-ne-kadar-acir

Ağlayacağınız 5 Bölge

1.      Karın veya Mide

Karın ve mideye yapılan dövmenin kusursuz göründüğünün farkındayız ama maalesef dövme acı haritasına bakıldığında diğer bölgelere göre oldukça acı veren yerlerden biridir. Acı vermesinin dışında dövme sanatçısının işini de oldukça zorlar. Bunun nedeni her nefes aldığımızda yaptığımız sürekli harekettir. Buradaki deri de çok yumuşak ve kabarıktır, bu da iğnenin deriye nüfuz etmesini zorlaştırır, bu nedenle sanatçı mürekkebi koymadan önce onu sürekli olarak germelidir.

2.      Ayak Bölgesi

Ayak bölgenizdeki bir dövme her zaman havalı görünecek dövmeler arasındadır. Ancak dövme acı haritasına bakıldığında süreç o kadar kolay değildir. Ayak bölgesi, deri ve kemikler arasında çok az kas ayrımı olan çok kemikli bir bölgedir. Aynı zamanda onu  çok  hassas bir yer yapan daha az sinir ucu vardır.

3.      Koltuk Altı Alanı

Dövme sanatçıları, yaptıkları tüm dövmeler arasında koltuk altı mürekkebinin yaptığı en acı verici olduğunu söylüyorlar. Koltuk altı alanı garip bir dokuya ve kemik üzerinde duran ince yumuşak bir deriye sahiptir. Koltuk altı alanı bölgesinin iyileşme süreci de diğer dövme bölgelerine göre daha zor ve uzundur. Ayrıca, dövmeyi mahvedebilecek terlemeden kaçınmak için her zaman kollarınızı biraz yukarı kaldırmanız gerekir.

4.      Göğüs Kafesi

Göğüs kafesinin dövme yaptırabileceğiniz en havalı ve en seksi yerlerden biri olduğunu söylemeliyiz, ancak yaptırma sürecinin acısını anlatmak mümkün değil. Göğüs kafesi bölgesi vücudumuzun en kemikli alanıdır ve dövme acı haritasına bakıldığında en çok acı veren yerlerdendir. Yine de havalı görünmek için bu acıya değer!

5.      Avuç İçi

Avucumuzun içinde bin tane sinir ucu vardır, bu da ellerimizi farklı his ve dokulara karşı çok hassas kılar. Yüzeyi de vücudumuzun geri kalanından farklıdır, bu da mürekkebin içeri girmesini ve düzgün bir şekilde iyileşmesini zorlaştırır, bu yüzden sanatçıların yaptıkları normal vuruşlardan biraz daha derine inmeleri gerekir. Bu da diğer bölgelere göre daha fazla acı verir.

Dövme Ağrısıyla Nasıl Başa Çıkılır?dovme-acisi-icin-bakim

Daha önce bir dövme yaptırmayı düşündüyseniz, yaşayacağınız acı sayesinde vazgeçmeyi düşünmüş olma ihtimaliniz vardır. Sonuçta, dövme yapmak acı verici bir şeydir. Yine de endişelenmeyin. Dövme yaptırmanın acısıyla nasıl başa çıkacağınıza dair birçok farklı yol bulabilirsiniz. Acıyla baş etmekte zorlandığınızda ilk yol dövme sanatçınızdan ara vermesini isteyin. Acınızı azaltmak için çok deneyimli bir dövme sanatçısı seçebilirsiniz. Bu sizi psikolojik olarak rahatlatacaktır.

 

Eğer karın bölgenize dövme yaptırıyorsanız, dövmenizi yaptırmadan önce yemek yemeye dikkat edebilirsiniz. Dövmenizi yıkamak, dövmenizin üzerine bol giysiler giymek ve dövmeniz bittikten sonra ağrıyı ve oluşabilecek riskleri azaltmak için merhem ve nemlendirici sürmek gibi dövme sonrası bakım talimatlarını uygulamaya mutlaka özen gösterin. Dövme yapmadan önce yeterince uyumanız, acıya dayanmanızı kolaylaştıracaktır. Dövmenin acısını azaltmak için cildinizi esnek ve sıkı tutmalısınız. Bu yüzden bol bol su içip susuz kalmamaya dikkat edin.

Sonuç olarak dövme yaptırmak herkes için acı verici bir deneyimdir. Ancak dövme yaptırırken bireysel bir deneyim olarak ne kadar acı çektiğinizi etkileyen faktörler vardır. Dövme salonuna gitmeden önce dövme acı haritasını incelediğinizden ve dövme pişmanlığının risklerinin farkında olduğunuzdan emin olun. Tattoo Markt ile dövme sanatçılarıyla kolayca iletişime geçerek dövme acı haritası hakkında tüm sorularınızı sorabilir, kolayca randevu alabilirsiniz!

 

Paylaş:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
  • Tattoo Boom
    19/03/2021 de 13:39

    Dövme acı haritasını ve dövmenin en çok acıttığı yerleri cok güzel açıklamışsınız. Teşekkürler.

  • Alaattin Şeker
    19/03/2021 de 13:42

    Dövme yaptırmayı düşünüyordum ancak canımın çok acımasından korkuyordum. Dövme Acı Haritası içeriği sayesinde hangi bölgemin ne kadar acıyacağını öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

  • Açelya
    15/04/2021 de 17:57

    Canım acicak diye korkudan dövme yaptırmaya karar veremiyordum bir türlü cok güzel acıklamissiniz ben de göğüs üstüne düşünüyordum içime bir tık su serpildi gercekten🤙🏼🤙🏼 teşekkürler

  • Mehlika
    23/05/2021 de 20:28

    Bacak bölgesine yapılan dövmeler çok acıyor mu? Bacağına dövme yaptıranlar cevaplarsa sevinirim.

  • Abdullah
    26/05/2021 de 15:11

    Harikasınız çok teşekkürler

Bir yorum ekle
Hemen İncele

İlgili İçerikler